FOOD PAIRING

Pad Thai met witte vis.
(Swiekes Tripppel)

Pad Thai met witte vis. De Aziatische keuken met pikante toetsen is een goede kapstok voor de pittigheid van Swiekes Tripppel. Hopbitterheid en pikante gerechten tillen mekaar op.
Het gerecht kan makkelijk vegetarisch worden bereid door tofu te gebruiken, of indien liever vlees dan vis, combineer er dan goed gekruide kip bij.

Pad Thai met witte vis (of kip)
Ingrediënten

* 4 Roodbaarsfilet
* Olijfolie
* Peper en zout

* 1 rode ui
* 2 teentjes knoflook
*15 gram gember
* 1 chilipeper
* lente-ui
*2 dl visbouillon
* 300 gram noedels
* 2 eetlepels Pad Thai pasta
* 4 eetlepels sojasaus
* 2 eetlepels vissaus
* Sap van een halve citroen
* 2 wortels
* Sugar snaps

Recept:
1. Maak de noedels zoals aangegeven op de verpakking, maar doe er een minuutje van af, om nadien nog verder te garen in de wok.

2. Prepareer alle groenten: Snij de ui fijn, pel en kneus de knoflook, schil de gember en snij in fijne stukjes, schil de wortel en gebruik een dunschiller om fijne reepjes te maken.

3. Snij de sugar snaps in 3, snij schuin voor de Aziatische toets.
4. Snij de chilipeper, laat de zaadjes er in voor een pittig gerecht of verwijder ze voor minder pit.
5.  Snij de zeste van de citroen en snij in fijne reepjes
6. Snij de lente-ui schuin en fijn. Hou de lente-ui apart, samen met een aantal stukjes chilipeper en zeste voor de afwerking.
7.  Meng in een kommetje de vloeibare ingredienten in een kommetje door elkaar.

(Pad Thai saus, vissaus, sojasaus en het citroensap)

8.  Verwarm wokolie in de wok.

9. Kruid de vis met peper en zout en bak in de wok.
Laat de vis niet volledig bakken, maar laat nog even doorgaren op het einde.
10. Haal de vis uit de wok en hou warm op een bord op aluminiumfolie.
Bak vervolgens de look, ui, chilipeper en gember in de wok.
11.  Voeg de saus toe, roer alles om en voeg de sugarsnaps en de wortels toe.
Laat even meebakken.
12. Meng de noedels mee onder de groenten en voeg de visbouillon toe om extra saus te
hebben.
13.  Leg de vis nog even bij op de groenten om te laten garen.
14.  Dresseer de borden met de noedels, groenten en bovenop de vis.
15. Werk verder af met de chilipeper, de citroenzeste en de lente-ui.
Serveer met een Swiekes Tripppel.

www.hopsandfood.be   
 
Velodroomstraat 61,  2440 Geel
0485 18 23 63
info@hopsandfood.be

Ossobucco (Swiekes Tripppel)

Ingrediënten:
* 4 kalfsschenkels (3 à 4 cm dik) 
* 4 wortelen 
* 4 laurierblaadjes 
*  verse of gedroogde tijm 
* peterseliestengels
* 2 rode uien
* 2 teentjes look
* 4 selderstengels
* 1 liter passata 
* 2 dl witte wijn
* Peper / zout / bloem / olijfolie
* 3 tomaten
* 400g spaghetti
* 2 teentjes look
* 1 citroen
* 1 bussel krulpeterselie  
 
Recept:
1. Was de selder en verwijder de blaadjes. 
2. Schil de wortel en snij met een dunschiller over de buitenkant om de vezels te verwijderen. 
3. Snij de wortel in twee, overlangs en vervolgens in reepjes en snij in kleine brunoise.
4.  Snij de selder overlangs in en snij ook in kleine brunoise. 
5. Snipper de uien fijn en pel en pers de look. 
6. Bind de laurier, laurierblaadjes en peterselie stengels samen tot een “bouquet garni”. 
7. Kruid de schenkels met peper en zout en bebloem lichtjes aan elke kant. Klop overtollige bloem van de schenkels. 
8. Verwarm de olijfolie in een grote braadpan en bak de schenkels kort bruin aan beide zijden. Het vlees moet enkel aangebakken worden, het vlees hoeft nog niet gaar zijn. 
9. Haal het vlees uit de braadpan en leg opzij op een bord. 
10. Voeg opnieuw een beetje olijfolie bij in de warme braadpan en stoof de wortels, ui, selder en look aan, onder voortdurend roeren. 
11.  Blus met de witte wijn, voeg de passata en de kruiden toe en schep alles onder elkaar. 
12. Leg het vlees op de groenten en laat 2 tot 2,5 u sudderen op een zacht vuurtje. 
13. Het vlees is klaar als je het met een vork uit elkaar kunt trekken. 
14. Kook na ongeveer 2 uur water, snij de tomaten onderaan in met een kruis en dompel de tomaten onder voor 20 seconden en koel af onder koud water om ze te emonderen. 
15. Pel de tomaten en snij het kroontje aan de bovenkant er uit. 
16. Snij de gepelde tomaten in brunoise en voeg de laatste 5 minuten toe aan het gerecht.
 
www.hopsandfood.be   
Velodroomstraat 61,  2440 Geel 
0485 18 23 63 
info@hopsandfood.be

Panna cotta met appelsiengembersiroop (Swiekes Tripppel)

Ingrediënten:
Panna cotta 

* 2 blaadjes gelatine 
* melk 0.5 dl  
* room 2.5 dl 
* suiker 50 g 
* zeste van 1/2 appelsien  

Appelsien-gembersiroop 

appelsiensap 1 dl
* qember naar eigen voorkeur
* suiker 100 g
* zeste van 1/2 appelsien

Recept:
Appelsiengembersiroop  

1. Snij de sinaasappelzeste in fijne reepjes. Laat een aantal reepjes iets groter als versiering. 
2. Snij eerst een deel van de gember in heel dunne schijfjes, en de rest in kleine stukjes.
De schijfjes worden nadien gebruikt als versiering. 
3. Meng alle ingrediënten en breng ze aan de kook zodat de suiker oplost. 
4. Laat even doorkoken zodat de vloeistof verder indikt. 
5. Laat afkoelen, zeef de grote stukken zeste en de gember er uit en giet alles in een propere glazen flesje of potje dat je kan afsluiten. 
6. De siroop kan je een aantal weken afgesloten bewaren in de koelkast. 
7. Hou de schijfjes gember en grotere reepjes zeste apart in een beetje siroop om te bewaren voor de afwerking.

Panna cotta 

8. Leg de gelatineblaadjes in een kommetje met water. 
9. Meng de melk, appelsiensap, suiker, room en zeste en breng zachtjes aan de kook zodat de suiker oplost en de zeste zijn smaak afgeeft. 
10.Proef van de panna cotta en voeg iets meer appelsiensap toe naar smaak als het iets te zacht smaakt. 
11. Snij ondertussen de appelsien ‘a vif’. Snij de schil van de appelsien tot op het vruchtvlees. Zorg dat er geen witte schil achterblijft en snij met een scherp mes tussen de vliesjes om partjes appelsien te snijden en hou apart op een bordje.
Tip: hoe scherper je mes, hoe gemakkelijker om de partjes fijn te snijden. 
12. Knijp de gelatineblaadjes uit en meng met de warme vloeistof tot de gelatine is opgelost. 
13. Giet de vloeistof in glazen potjes en zet in de koelkast om op te stijven. 
14. Leg een aantal partjes van de appelsien op de panna cotta als deze genoeg is opgesteven.

www.hopsandfood.be   

Velodroomstraat 61,  2440 Geel 
0485 18 23 63 
info@hopsandfood.be
 

Binnenkort…